Убиецът на Виола влиза в психиатрията в Ловеч

1
Лекари ще преценяват дали е бил с акъла си, когато брутално уби приятелката си
Лекари ще преценяват дали е бил с акъла си, когато брутално уби приятелката си

Софийският градски съд реши 29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си Виола, да бъде настанен в психиатрията в Ловеч, информира Dir.bg.

На 23 юни младата жена бе пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил Виола, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе задържан в Созопол.

Убиецът ще бъде настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч за един месец, за да преценят лекарите дали той е бил вменяем по време на убийството.

Настаняването в клиниката е било поискано от прокуратурата, след като държавното обвинение се сдобило с документи, че Стефан Станев е бил лекуван от биполярно разтройство през 2015 г. в Държавната психиатрична болница "Св.Иван Рилски“ в Курило.

В началото на юли директорът на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че при постъпването си в болницата Стефан Станев е имал психотичен епизод, отключен от злоупотреба с наркотични вещества. По думите на психиатърката, младият мъж е имал симптоми, които са променили качествено съзнанието му за онзи период.

Д-р Гълъбова уточни, че Станев е лекуван съвсем адекватно по време на тримесечния си престой в "Св. Иван Рилски", но след излизането му от болницата вече няма контрол над лечението му и злоупотребите са продължили.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари