Тялото на Тодор втори месец е в американска морга

1
Българи, гастарбайтери в САЩ, събират пари, за да изпратят у нас тялото на починалия перничанин Тодор Тодоров
Българи, гастарбайтери в САЩ, събират пари, за да изпратят у нас тялото на починалия перничанин Тодор Тодоров

Българи, гастарбайтери в САЩ, събират пари, за да изпратят у нас тялото на починалия перничанин Тодор Тодоров.

Вече втори месец тялото му е в морга в щата Върмонт, а по информация на сънародниците ни зад граница съпругата му, която живее в Перник и отглежда 7-годишното им дете, няма пари да плати транспортирането на ковчега, пише struma.bg.

43-годишният мъж работел от 3,5 г. като шофьор в САЩ. Тъй като от дълго време не бил почивал, в последния уикенд на февруари, след като разтоварил стоката, която карал, той решил да наеме стая в хотел с идеята там да дочака следващата поръчка, вместо да спи в кабината на камиона, както правят за икономии много от нашите сънародници в САЩ.

В понеделник, 29 февруари, Тодор е намерен мъртъв в леглото от чистачката на стаята. Последвалата аутопсия показва, че той е умрял от сърдечен удар.

„Тодор беше човек с голямо сърце - най-честният и добър човек, когото съм познавал. Той беше православен християнин и като такъв заслужава да бъде изпратен с уважение и достойнство", пише в съобщението, разпространено по българските вестници в щата Детройт, приятелят му Горан Георгиевски, който също работи в САЩ.

Ако от сумата, която се надява да събере, останат средства след изпращане на ковчега в България, Горан обещава да ги даде за сина на Тодор.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари