Тя е 34 кг., защото иска да е популярна!

0

Седмица без никаква храна и без капка вода.

На това се подлагала тинейджърка, която била на крачка от смъртта, след като седмици се подлагала на убийствен хранителен режим. И всичко това, заради отчайващата и разяждаща нужда да бъде популярна в училище.

Когато е едва на 17, в разгара на борбата й с анорексията, Ели Лиезоу достигнала 34 килограма.

След една пълна седмица на абсолютен глад тялото й буквално се сринало и била отведена в болница, където медиците се изумили как изобщо все още е жива.

Към пръстите на ръцете и краката не достигала кръв, дори ноктите й започнали да почерняват. Дългата й руса коса падала на кичури, а ребрата й стърчали изпод кожата.

Ели признава, че искала да свали килограми, за да да се почувства по-значима и популярна. "Исках да стана слаба, за да ме приемат всички. Когато започнах да отслабвам изведнъж имах повече приятели и всички ми правиха комплименти. Тогава си помислих, че ако продължа да отслабвам, ще ме харесват още повече хора, а ако напълнея никой няма да иска да ми бъде приятел", разказва момичето пред "Дейли мейл", цитирани от DNES.bg

Ели е от Мелбърн, Австралия, и била жестоко подигравана като дете. Въпреки че е само няколко килограма над нормалното тегло за възрастта си, в училище децата я наричат "кит" и я бутат, докато върви.

Затова на 15 години Ели се записва на плуване. Започва напрегната програма с тренировки по 6 часа на ден, само за да загуби повече килограми. Но с времето плуването отнемало повечето от деня й и започнало да орязва социалния й живот. Въпреки че достига до Олимпийските квалификации за тинейджъри, Ели се отказва от спорта и се съсредоточава върху приятелите си.

За да не качи килограми след спирането на тренировките, Ели започва да яде само риба и зеленчуци, но в много малки количества. Само след два месеца отслабва драстично и влиза в болница за първи път.

Въпреки че семейството на Ели й носи само вкусни неща за ядене, момичето отказва да се храни. "Чувствах се ужасно, чувствах се лакома", споделя тя. За няколко месеца сваля около 40 килограма от теглото си.

В последните фази на болестта, след седмица без никаква храна и вода, Ели влиза в банята и си налива чаша с вода. След само една голяма глътка, тялото и изпада в шок. Събужда се на пода, до стъклата от чашата около себе си. Тогава осъзнава, че има нужда от помощ.

В болницата й съобщават, че черният й дроб и бъбреците й работят едва. И още само няколко часа на убийствения режим щели да бъдат фатални.

Днес Ели се храни здравословно и изглежда по-красива от всякога. И се обръща към всички, които се борят с коварната болест и им казва: Изберете живота!

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари