Творби на Юлиян Табаков представят в Художествена галерия - Русе

0
Творби на Юлиян Табаков представят в Художествена галерия - Русе
Снимка: ruse.eu

На 5 април /събота/, от 17:30 ч в Художествена галерияРусе се открива изложбата на Юлиян Табаков - „Театрални костюми и илюстрации”, съобщават организаторите.

Познат на русенската публика като режисьор и фотограф с представянето на филма му „Цветанка” и фогографии към него през 2013 г, с настоящата си изложба, тя ще види Юлиян Табаков и като сценограф, дизайнер и илюстратор. Костюми, изработени по негови проекти и скици; илюстрации към книгата му “Детска стая” и “Приказки за Дона” на Васил Настев, представят търсенията на един човек с нестандартен поглед и запомнящи се творби.

Включените в експозицията театрални костюми, са създадени в периода 2006-2012 г. за спектаклите “Младият принц и истината” от Жан Клод Кариер в „Столичен куклен театър”, „Зимна приказка” от Уилиам Шекспир в UPPSALASTADS Teatеr (Упсала, Швеция) и „Нощта на трибадите” на П. О. Енквист в Teater Vesternorrland (Сундсвал, Швеция) Изложбата се реализира благодарение на подкрепата на Scenkonstbolaget, UPPSALASTADS Teatеr и „Столичен куклен театър”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари