Турция е в началото на гражданска война

0
Ердоган винаги е подкрепял всички сунитски ислямистки групировки
Ердоган винаги е подкрепял всички сунитски ислямистки групировки

Не вярвам, че атентатите ще спрат скоро. В западната цивилизация няма воля да се засегнат основните мотиви за терористичните атаки.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Алекс Алексиев, експерт по международна сигурност. Европа и САЩ са основните източници на джихасти в Близкия Изток. Това става с помощта на Турция, която допуска тези хора да влязат в Сирия и Ирак. Преди година Реджеп Ердоган предупреди Европа, че рано или късно тя ще пострада от този бумеранг. Ердоган винаги е подкрепял всички сунитски ислямистки групировки.

Ердоган докара до там страната си, че сега Турция няма нито един приятел. За това той се извини на Владимир Путин и търси сближаване с Израел. Еврдоган е в безизходица и няма полезен ход. Турция в момента се явява противник на коалицията ръководена от САЩ и донякъде на Русия. Това се дължи на политиката спрямо кюрдите. Турция е в началото на гражданска война, която Анкара няма как да спечели, защото не можеш да победиш народа си с военна техника, категоричен беше Алексиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари