Турците се опитаха да открият тайните С-400 "Триумф", но само успяха да ги деактивират

1
Проблемите са възникнали поради намесата на турските инженери в работата на системата
Проблемите са възникнали поради намесата на турските инженери в работата на системата

Турция има проблеми с експлоатация на руските системи за ПВО С-400. Проблемите са възникнали поради намесата на турските инженери в работата на системата

За това, че турците рано или късно ще се опитат да разберат устройството и техническите тайни на руските ПВО се е говорило многократно.

Турция има проблеми с експлоатация на руските системи за ПВО С-400. За това пишат някои онлайн медии. Журналистите не посочиха източниците на информация, но се твърди, че проблемите са възникнали именно поради намесата на турските инженери в работата на системата. Причината беше фактът, че Анкара не разполага с пълна техническа информация за устройството на тези системи и турците много биха искали да използват руски разработки при производството на собствени комплекси - съвременни системи за ПВО, пише Pan.bg.

Съобщава се, че като „тестов образец“ турските инженери са започнали задълбочено проучване на един от „Триумфите“, закупен от Русия. Журналистите предполагат, че вместо да разкрият тайната на С-400, турските специалисти просто са деактивирали комплекса. Поне с това стечение на обстоятелствата медиите обясняват факта, че С-400 все още не е приет на въоръжение от турската армия.

Като потвърждение на своите предположения авторите припомниха думите на президента Ердоган, който през пролетта на 2020 г. говори за предстоящото разполагане и приемане на въоръжение руските системи за ПВО.

„Измина повече от година, но не е настъпил напредък“, пишат журналистите.

В полза на версията за "разглезени" комплекси ", според медиите, непряко говори и неотдавнашните турски стрелби. Авторите пишат, че Турция е демонстрирала само ракетни изстрелвания на целия свят, но военните не са показали видео на поразени цели.

Фактът, че турците рано или късно ще се опитат да разберат структурата и техническите тайни на руската ПВО е многократно повтарян. Руските военни експерти твърдяха, че чужденците няма да могат да получат всички тайни на С-400. Според тях неоторизираният достъп до много ключови блокове на системата е практически невъзможен. Когато се отворят, микросхемите незабавно се самоунищожават и вече няма да е възможно да се получи информация от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари