Турски полицаи ще пазят унгарските граници от мигранти и контрабанда

0
Ще бъдат разположени 50 полицаи в съвместен проект за борба с нелегалната имиграция, трафика на наркотици и трансграничните престъпления
Ще бъдат разположени 50 полицаи в съвместен проект за борба с нелегалната имиграция, трафика на наркотици и трансграничните престъпления Снимка: Zoltan Gergely Kelemen, ČTK / архив

Турската полиция ще започне да помага за охраната на границите на Унгария със Сърбия и Румъния

Това съобщи турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, цитиран от Daily Sabah и агенция Фокус.

Турция ще разположи 50 полицаи в Унгария, съгласно протокол, подписан между двете страни.

Турската полиция ще подпомага усилията за предотвратяване на нелегалната миграция, контрабандата на наркотици и трансграничните престъпления.

Сойлу, който беше на посещение в унгарската столица Будапеща, се срещна с унгарския си колега Шандор Пинтер.

Говорейки на съвместна пресконференция след срещите, Сойлу каза, че с колегата си са подписали много важен меморандум за разбирателство като част от споразумението, постигнато на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо ниво, проведен в турската столица на 11 ноември, на който присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган и унгарският премиер Виктор Орбан.

Посочвайки, че пандемията, миграцията и енергийните проблеми създават затруднения в глобален мащаб, Сойлу каза: „Освен тези глобални проблеми, има и регионални проблеми, които вълнуват всички нас. За съжаление, ние сме изправени пред трансгранични престъпления като тероризма, (незаконния трафик на) наркотици и глобални проблеми като киберпрестъпността."

Една от най-важните стъпки, които трябва да предприемем срещу тях, е регионалното и международното сътрудничество“, добави той.

Сойлу каза, че турската и унгарската полиция ще участват в съвместен проект за борба с нелегалната имиграция, трафика на наркотици и трансграничните престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари