Турски митничари: Какво празнувате в България, че всички сте тук?

3
Причина за дългите колони е изключително натовареният трафик за южната съседка
Причина за дългите колони е изключително натовареният трафик за южната съседка

Какво празнувате в България, за да са така натоварени граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Капъкуле“, с тези думи изпратиха турски митничари кърджалиец на турско-българската граница.

Както е известно, петъчният ден е пазарен за граничния град Одрин в южната ни съседка и хиляди нашенци предпочетоха да запълнят един от четирите почивни дни с пазаруване.На ГКПП "Капитан Андреево" работят всички трасета, като леките коли и автобусите се редят на всички ленти. Пунктът работи с пълен капацитет, обработката на документи става изключително бързо. Причина за дългите колони е изключително натовареният трафик за южната съседка, пише 24rodopi.com.

Не по-различно е положението и през граничния пункт на Турция с Гърция – Пазаркуле, превърнал се в алтернативен маршрут за нашенци при задръствания на Капъкуле – Капитан Андреево. Автомобилите са предимно с кърджалийски, хасковски и пловдивски регистрации. За разлика от ГКПП „Маказа“ тук колите с румънски регистрации почти липсват.

Същевременно турските власти изпращат пътуващите на граничния пункт за България на пет езика - турски, английски, немски, френски и български.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари