Turkish Airlines отменя почти 240 полета заради очакван силен снеговалеж в Истанбул

1
Броят на отменените полети вероятно ще нарасне
Броят на отменените полети вероятно ще нарасне

Броят на отменените полети вероятно ще нарасне

Турските авиолинии (Turkish Airlines) обявиха в събота, че са отменили 238 полета, които трябваше да излетят от Истанбул през следващите няколко дни (5-и и 6-и февруари), съобщават турски медии (Daily Sabah) поради очакваните тежки снежни метеорологични условия в Истанбул.

Националният авиопревозвач на Турция каза, че броят на отменените полети вероятно ще нарасне поради лошите метеорологични условия в Истанбул. От общия брой отменени полети 72 са вътрешни и 166 са международни. "Поради операцията броят на анулираните полети вероятно ще се увеличи", предупреждават турските авиолинии, цитирани от БНР.

В изявлението, направено от пресслужбата на Turkish Airlines, се посочва, че решенията за отмяна на полетите са взети с оглед на заключение на Комитета за извънредни ситуации по метеорологията на страната (MADKOM).

Новината идва, след като жителите на турския мегаполис бяха предупредени за предстояща снежна буря, която се очаква да донесе и силни ветрове в града.

Националният авиопревозвач на Турция предупреждава гражданите да проверяват полетите си, преди да пристигнат на летището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари