Tурчин почина от коронавирус във Франция

0
Броят на заразените с новия вирус по света мина 100 000
Броят на заразените с новия вирус по света мина 100 000

Турски гражданин, живеещ във Франция, е починал от Ковид-19, съобщиха турски медии.

Това е първият смъртен случай на турчин, заразен със смъртоносния вирус. Починалият е 64-годишен турчин с инициали Х.Б., родом от град Мерсин. Същият е бил хоспитализиран в събота в болницата с поставена диагноза Ковид-19, където е починал.

Съпругата и трите деца на починалия също са в болница и са поставени под карантина, посочват медиите, цитирани от БТА. 

Междувременно кметът на голямата община на Истанбул Екрем Имамоглу заяви, че на базата на постъпващата информация към момента няма наличие на заболяването в Турция.

Имамоглу посочи, че в средствата за масов транспорт - метрото, автобусите и пр. - се прилагат засилени дезинфекционни мерки. Четиридесет коли на общината, оборудвани със средства за дезинфекция, обикалят из града.

Запитан дали той самият предприема някакви предпазни мерки срещу вируса и какви са те, Имамоглу каза, че избягва да се ръкува с много хора или да се целува при среща с познати, често си мие ръцете.

За съжаление, сме принудени да пазим дистанция, каза още истанбулският кмет.

Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 100 686, съобщи Световната здравна организация (СЗО)

"Пред прага сме да достигнем 100 700 потвърдени случая", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус. Той съобщи още, че от болестта досега са починали 3411 души.

"Особено обезпокоен съм, че новият коронавирус се разпространява в страни с по-слаба здравна система, които може да не успеят да ограничат епидемията", отбеляза генералният директор на СЗО.

По данни на Университета "Джонс Хопкинс" в САЩ, както и според други оценки, броят на заразените вече е надхвърлил 100 600.

Страните трябва да са единни в борбата с новия коронавирус, вместо да си налагат ограничения за пътуванията на реципрочна основа, призова ръководителят на спешните операции на СЗО Майк Райън. "Много е важно хората да разберат, че тези ограничения не действат", каза Райън, след като Япония и Южна Корея си наложиха взаимно визови ограничения. Той подчерта, че подобни мерки трябва да се въвеждат само след внимателна преценка дали съответстват на научните факти и никога не бива да траят дълго време. "Единствения начин да победим този вирус е да сме единни", допълни генералният директор на СЗО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари