Цветята, оставени в знак на почит към кралица Елизабет Втора, ще бъдат компостирани

1
Произведеният компост ще се използва за проекти за озеленяване и засаждане на нови лехи в парковете
Произведеният компост ще се използва за проекти за озеленяване и засаждане на нови лехи в парковете Снимка: Getty Images

Произведеният компост ще се използва за проекти за озеленяване и засаждане на нови лехи в парковете

Огромните количества цветя, оставени в лондонските паркове в знак на почит към кралица Елизабет Втора, ще бъдат преработени за компост и повторно използвани за нови цветни лехи, съобщи днес службата, която се грижи за кралските паркове в Лондон.

Много букети и венци бяха поставени в лондонските паркове след смъртта на кралицата, която почина на 8 септември след 70 години на трона. Тези цветя ще започнат да се събират в понеделник, седмица след държавното погребение на монарха, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Все още може да се оставят нови букети, но увехналите ще бъдат премахвани. Произведеният компост ще се използва за проекти за озеленяване и засаждане на нови лехи в парковете. „Нашият приоритет в момента е да намерим приложение за огромното количество цветя и подаръци, оставени в Грийн парк“, каза говорител на управлението на кралските паркове, което отговаря и за други известни зелени площи като Хайд парк или Кенсингтън Гардънс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    А, споко!
    То и дъртият вампир ще го компостират уиндзорските червеи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари