Цветлин Йовчев: Путин се чувства притиснат

2
"Това е заплаха", категоричен е бившият вътрешен министър и председател на ДАНС
"Това е заплаха", категоричен е бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Видео: NOVA

"Това е заплаха", категоричен е бившият вътрешен министър и председател на ДАНС

"Виждаме истерично и недобре обмислено поведение на ръководството на Русия. Това показва състояние, в което руският президент Владимир Путин се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения."

Такова мнение изрази в студиото на „Събуди се” по NOVA бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Това е заплаха. Защото, ако това състояние се запази, и Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира”, смята още той. Според него дори проправителствените медии вече критикуват мобилизацията.

Във връзка с действията на руския президент Йовчев посочи, че има три събития, които трябва да бъдат разглеждани заедно - частичната мобилизация, референдумите и ескалиращите заплахи за употреба на ядрено оръжие.

Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия”, обясни бившият вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда как бус с мигранти преминава границата с Турция, ни показва, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, смята той. „До голяма степен това е резултат от факта, че те не усещат, че държавата има адекватни мерки и решения спрямо тях”, подчерта Йовчев.

Според него чувството за безнаказаност е довело до инцидента с автобуса с Бургас, при който загинаха полицаи.

Защитата на националната сигурност

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

Показваме неспособност да се справяме с кризите. Ние сме най-зле подготвената държава по отношение на енергийната криза. Нямаме идея как ще подпомогнем бизнесите. Тази неспособност вече рефлектира навсякъде”, е неговото мнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    ?!
    Скандалният про100$$$ к!р0 зарязва политиката и заминава на фронта, за да се бори за прокарване на евроантлантическите лгбт ценности?!
  • 2
    5
    Така е
    Ама вие всичките журналисти ли сте незнам какви поети или драматурзи сте не се ли научихте поне малко от малко на обноски? С руснака трябва да се обръщате на "вие". Колкото до 3-тия коментар относно разпадането на нещо като държава не забравяй буквата "Z" последната буква от латинската азбука, която е на път да я забранят из държавите, които използват латиницата за азбука. Интересно кое в случая се разпада една държава или една азбука. А и никак не на последно място буквата "V" която означава Victory. Комплекси вече да видиш и срещнеш у западналите западняци!
  • 1
    4
    skal
    И този американски пропагандатор е включен в действие да хвали българофобията/русофобията! Но българското общество "вкуси" от евроатлантическата безпътица и социален упадък, а влизането насилствено на България в "клуба на богатите" направи българското общество най-бедното в цяла Европа! Докато уродите от сащ си затваряха очите и ползват България за пушечно месо в хибридната им война с Русия, то българите знаем, че сащ е световен агресор, сащ е терористична държава! С лекота извеждаме тезата, че сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир!
  • -2
    3
    до 2
    Русофилистиците много изнервени от сутринта, свиквайте....а еврогейския съюз може и да се разпадне, ама няма го доживееш, виж руската кочина може да доживееш да се разпадне...
  • -2
    2
    Цветелинчо-цветарката
    Аууу... Путин се чувствал притиснат... от теб ли бе цветарке?! Безгласните нищожни слуги на сатаНато вместо да се занимавате с Путин и с Русия, защо не си гледат смотания, разпадащ се евро-?ейски съюз? От началото на януари скапаното ви евро се е обезценило спрямо руската рубла приблизително с минус 35%, Само за вчера смотаното ви евро се обезцени спрямо US долара с минус 1,4%, а отначалото на годината еврото е спихнало спрямо долара с минус 16%... Цветарке ти си глей разпадащия се евро-?ейски съюз и не се меси в делата на Руската федерация, за да не получиш юмрук в мутрата...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари