Цветлин Йовчев: Мигрантите минават необезпокоявани, а това касае националната ни сигурност

0
По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този проблем, каза бившият председател на ДАНС
По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този проблем, каза бившият председател на ДАНС Видео: bTV

По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този проблем, каза бившият председател на ДАНС

Видно е, че мигрантите преминават границата необезпокоявани. Това е проблем, който пряко касае националната ни сигурност. Това означава, че на територията на страната ни влизат хора, които ние не знаем какви са и какво са техните намерения”, каза бившият председател на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев предаването “120 минути” по bTV.

Той коментира и инцидента с камиона ковчег край София, при който загинаха 18 мигранти.

Това е знак, че не сме намерили решение за един от проблемите на нашето общество. Нещата продължиха и днес, оказа се, че е задържано превозно средство с 43-ма мигранти на АМ “Тракия”. Това е сериозен трафик. Съмнявам се, че голяма част от мигрантите, които преминават през страната успяваме да ги задържим. Това е проблем. По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този проблем. Вече доста продължителен период от време ние нямаме ясен план какво трябва да направим”, каза Йовчев.

Единият от аспектите на проблема е, че ни не съумяваме в достатъчна степен, посредством правосъдната ни система и наказанията на тези хора (каналджийте - б.р.), да ги изолираме от обществото за определен период от време и да направим така, че да не извършват повече престъпления”, добави той.

Според него голям проблем, че мигрантите продължават да преминават през границата.

По думите му има смисъл от оградата, но тя трябва да е умна, да се укрепи или да се направи втора ограда.

Преди да настаним мигрантите в места за бежанци трябва да се направи оценка и да се вземе решение какво да се прави с тези хора и това дали са опасни, или не”, смята Йовчев.

Той подчерта, че три са компонентите в посока, на които трябва да работим - технологиите, организацията на работа и хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари