Цвети Пиронкова се сбогува с Уимбълдън

0
Най-добрата българска тенистка загуби от поставената под номер 7 Белинда Бенчич
Най-добрата българска тенистка загуби от поставената под номер 7 Белинда Бенчич

Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на "Уимбълдън".

Най-добрата българска тенисистка загуби от поставената под номер 7 Белинда Бенчич от Швейцария след 2:6, 3:6 след 1 час и 16 минути игра, съобщава Sportal.bg.

След като бе отложена от вчера и можеше да се наложи да се играе утре, тъй като в Лондон пак валя дъжд, срещата бе преместена на централния корт и се проведе под покрива и под погледа на легендата Мартина Хингис.

Пиронкова започна отлично двубоя и във втория гейм след страхотен прехвърлящ удар стигна до три възможности за пробив. Тогава Бенчич влезе в мача и заигра много агресивно. Швейцарката успя да стигне до равенство, а след това да спаси и още един брейкпойнт преди да обърне изцяло гейма. Мощните удари на 13-ата в света затрудняваха Цвети и тя направи серия от пет поредни спечелени гейма, които включваха и пробив на нула за 1:4.

Пиронкова показа характер и борбеност, като спаси два сетбола и измъкна оспорван гейм за 2:5. Малко по-късно обаче българката загуби сета, въпреки че се справи с още два сетбола и направи може би удара на мача, когато с фантастична къса топка накара публиката на централния корт да изрази възхищението си.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари