Цветанов: Служебното правителство е виновно за изоставането на проектите в Русе

1
Заместник–кметът на Русе показа на Цветанов и русенски блокове, които се санират
Заместник–кметът на Русе показа на Цветанов и русенски блокове, които се санират

По лично разпореждане на министър–председателя Бойко Борисов се наваксва допуснатото изоставане заради служебното правителство по русенските проекти.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който посети днес обекти от образователната и пътна инфраструктура, които се реконструират с европейски средства в Русе. Цветан Цветанов обясни, че над 2000 ученици и деца от детските градини ще се възползват от създадените нови условия за обучение и игри в МГ „Баба Тонка“ – Русе, СУ „Христо Ботев“ – Русе, детските градини „Пинокио“ 1 и 2 и „Русалка 2“. По думите му се предвижда завършването им през есента на следващата година.

„Благодарение на активността на Община Русе и подкрепата на Министерски съвет е създадена необходимата координация за завършването им в срок“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията. 

Той бе придружаван от народния представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев, зам.–кметовете на Община Русе Димитър Наков и Страхил Карапчански, които обясниха в подробности какво предстои да се извърши в оставащите месеца до 15 септември 2018 година. Цветанов се запозна и с проекта за обновяване на русенския кей и реконструкция на бул. „Придунавски“. 

„Над 12 млн. лева е размерът на безвъзмездно финансиране от европейските програми по тези проекти. Оценявам високо качеството на работа при огледа на място на бул. „Придунавски“ и в детска градина „Пинокио“, посочи Цветан Цветанов

„Въвеждат се нови технологии за енергоспестяване в обектите от образователната структура, което ще понижи разходите за издръжка“, посочи на свой ред по време на обиколката Димитър Наков. 

Заместник–кметът на Русе показа на Цветанов и русенски блокове, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност, стартирана по инициатива на ГЕРБ. Лидерът на ПГ на ГЕРБ направи преглед и на започналата активна дейност по реконструкция на ул. „Шипка“ и пълно обновяване на района по протежение на ул. „Чипровци“. 

Цветанов: България има нужда от висококвалифицирана работна ръка 

България има потребност от висококвалифицирана работна ръка, която в момента не достига. По тази причина се създава правна възможност страната ни да има високотехнологично развитие, а не да се привлича нискоквалифицирана работна ръка у нас. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, който проведе тази сутрин изнесено заседание на комисията в Русе

Във връзка с одобряването на текстовете в проектозакона за изменение на Закона за МВР - относно т. нар. „Синя карта“, Цветан Цветанов обясни, че се удължава срокът за висококвалифицирани кадри да идват и работят в страната ни. 

„От тази гледна точка смятаме, че законопроектът е добър и ще даде възможност на тези български общности, които са в Молдова, Украйна и Албания, да могат действително да намерят своето професионално реализиране по висококвалифицираните специалности в България“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ

По думите му практиката, създадена от Комисията през периодите, когато има първо и второ гласуване - е народните представители да правят съответните предложения, а работната група с експерти от съответните институции и ведомства да участва активно в прецизирането на текстовете. 

„От своя страна БСП настоява работодателите да са тези, които да увеличават заплатите и хората да не започват работа за по–ниски възнаграждения. Не виждам проблем във възраженията им. Приети са 4 от конструктивните предложения на опозицията. Съвсем нормален законодателен процес“, обобщи Цветан Цветанов 

В работата на комисията участваха още зам.–министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, старши комисар Асен Игнатов – заместник директор на Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари