Цветанов си купи нов апартамент, а ГЕРБ си купи СДС

0
И двете сделки намирисват на уреден мач
И двете сделки намирисват на уреден мач Снимка: БГНЕС

Нова драма с апартамент на Цветанов. Мъка налегна актива на ГЕРБ.

Платените говорители нямат инструкции. Електоратът на властта е смълчан. От времената на Живко (Суджука) той тежко преживява битовите си несгоди и бърчи вежди (не Веждѝ) пред охолството на лидерите. Така е от времената на Живков. За това и той беше "Човек от народа", а тези около него - дъщери, зетьове, велможи - забогатяваха и пътуваха в чужбина, където бе забранено за нас, имаха долари и караха скъпи коли, пише Арман Бабикян във вестник Сега.

Днес Борисов сади картофи, помни филиите с мас и само работи немил-недраг за народа, а останалите богатеят... Открийте разликите! Явно старият номер за "Добрия цар" все още минава по нашите земи. В същото време могат да ни "одерат" с няколко милиарда по газова сделка, за Белене, за саниране на панелки, за магистралка, но това няма да предизвика толкова възмущение. Нищо, че ударът по националния джоб ще е стотици пъти по-голям. Социалното негодувание е на равнището на тумбака с пищовите – онзи, голият тумбак. Разбира се, пищовите не гръмват, но количеството ракия, изпита от отчаяние, се увеличава. И накрая изпращат придобивката на Цветанов с някое звучно - "Да е жив и здрав, ама и неговата...". 

Та, с две думи: Цветанов си купи нов апартамент, а ГЕРБ си купи СДС. И двете сделки намирисват на уреден мач. Кое от двете носи по-големи щети е глупав въпрос, защото политическата непочтеност и престъпването на закона са неморални по своята същност. Но и двете носят знаци за публиката. В следващите два месеца ще я наричат „електорат“ все по-често.

Какво получиха хората?

Поредното доказателство, че и зле да управляваш, то политиката си остава доходен бизнес. Апропо, и добре да управляваш, тези работи не са хубави. Затова хората  в цивилизованите страни, където бягат българите, подават оставка само при съмнение за корупция. Увериха се, че законът няма значение. Отново. Това се превръща в константа.

Публиката на ГЕРБ разбра, че ще им натресат пак някакви, които "ще носи на гръб", а техните заслужили борци ще си останат вкъщи.

Накрая ще стане ясно, че пак е станала успешна сделка между Д.П. и Б.Б., както пишеше в тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби. Никой не се интересува кого ще пращат в Европейския парламент. Точно така не се интересуваха и кой ще е министър в сегашния кабинет, защото служи на същите двама души. Горките почитатели на ГЕРБ! А за тези на СДС, ако ги има, съвсем жалко. БСП ще са доволни, защото тези два скандала ще поразсеят надвикването по номинацията за водач на листата им.

ДПС ще са непукисти, тъй като сделката ги урежда прекрасно с влияние в още едно политическо семейство в Брюксел. Десетки хиляди пенсионери с окълцани пенсии, медицински сестри, безработни, шофьори, бензинджии, болни с редки заболявания, учени в институтите, работещите в Роженската обсерватория, хората от оперите и читалищата ще цъкат с език и ще се чудят какво е това нахалство?!

На такава угнетена гражданска територия лесно пониква Орбан, Путин, Сидеров, Льо Пен... Истинската заплаха за гражданския мир идва след съсипването на морала, политическата пригодност, пазара и социалната справедливост. Заплахата идва с призиви за национализация, затвор за изедниците, бой по циганите, защото „те ги били избрали“ и други болшевишки изблици. Когато дойде време за този кошмар, а той е на прага ни, няма да се събудим в луксозния  интериор в апартамента на Цветанов. Няма да можем да плюем телевизора. Пред нас ще видим партизанска землянка и озверели хора, които излизат от там, режат дънките, забраняват "Бийтълс", спират интернет и призовават за редовна казарма.

След слабата Ваймарска република винаги идва някой неуспял художник, който е потресен от резултатите на Първата световна война. Ще вдигне работниците и селяните, а те охотно ще облекат кафявите ризи. Малцина помнят, че първият лидер на Националсоциалистическата партия в Германия е бил простият железопътен работник Антон Дрекслер. Затова е добра да се внимава с покупката на апартаменти и евтини партии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари