Цветанов: Ние ще получим над 4% на изборите

0
Ние ще бъдем първата партия с представители на всички етноси в ръководството, заяви лидерът на "Републиканци за България"
Ние ще бъдем първата партия с представители на всички етноси в ръководството, заяви лидерът на "Републиканци за България" Видео: БНТ

"Без съмнение ще бъдем в следващия парламент, стремим се към резултат от 400 хиляди гласа. За мен много по-важно е качеството на хората и хоризонтите, които ще очертаем за България"

Това заяви пред БНТ лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Страната ни вече е в международна изолация, това се вижда от всички. Майк Помпео посети два пъти Гърция, обиколи Източна Европа, но не посети България. Гърция ще играе ключова роля на Балканите, подкрепена от Румъния. Помощник държавният секретар ясно заяви, че дори да има грешка в превода, "Балкански поток" е просто продължение на "Турски поток", следователно свързан с Русия", коментира той.

"Въпросът не е дали протестът ще стихне, дали ще дадем на пенсионерите по 50 лева. Важните въпроси за Европа са съдебната реформа, зелената сделка", каза още Цветанов.

"Борисов много умело, заедно с всички около него, успяха да разделят обществото на такива "за" протеста и такива, които са против него. Но това са хора, които ще бъдат активни гласоподаватели. Ако имаме висока избирателна активност могат да бъдат неутрализирани влиянията върху избирателния процес. Най-важното е да се върнем към една нормалност, тази конфронтация не ни очертава като външнополитически партньор, нямаш интегритет, нямаш отношение към "Триморието", нямаш перспектива за региона", обясни Цветанов.

"Докато бях в парламента бях изградил диалог с всички парламентарни групи, дори с опозицията, това трябва да бъде обединяващо. Това ще прави "Републиканци за България", припомни той.

"Ние много ясно заявяваме нашата позиция за съдебната реформа, в геополитически план, спрямо силна и обединена Европа. Няма как да нямаме стратегическо партньорство със САЩ, виждате потенциалната заплаха от Китай и Русия. Ние отсъстваме от този национален авторитет, който трябва да има страната ни. Представете си какво се случва на всички форуми, на които присъстват президента, или премиера...", попита Цветанов.

"Застанахме зад президентската институция и желанието на обществото за промяна на сегашната ситуация", припомни той и добави, че единствената причина, поради която е критикувал Румен Радев са били принципни позиции.

момента виждаме, че Томислав Дончев и Георги Харизанов са стратезите за политическите решения, които се вземат, но това доведе до там, че ГЕРБ и БСП са изравнени. За последните 10-12 месеца ГЕРБ започна да взема решения, които са повече популистки, отколкото такива за дясна политическа формация", коментира Цветанов.

"Година, година и половина е имало подготовка за отстраняването ми от моята политическа позиция. Аз предпочитам да продължа своя път, позитивен съм и градя. Борисов направи партията заложник на неговото оцеляване и негативът ще го понесе ГЕРБ, той ще загуби 500 хиляди гласа. Няма да има политическа формация, която в тази политическа конфронтация да получи 1 милион гласа, всички ще получат около 500 хиляди", прогнозира той.

"Каква беше позицията на правителството и каква беше моята позиция по случая Скрипал? Вижте какво се случва с Навални, защо няма позиция и по този въпрос? Тя трябва да бъде много ясна и да се покаже солидарност", каза Цветанов и припомни случая "Сарафово" и международната помощ, която е постигната от страна на международните партньори.

"Републиканци за България" ще участват самостоятелно на изборите. Ние ще получим над 4% и ще бъдем незаобиколим фактор и гарант за евроатлантическата ориентация на България. Ние ще бъдем първата партия с представители на всички етноси в ръководството на партията. Силни сме, когато сме заедно", завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари