Цветанов: ГЕРБ са готови на всичко, за да опорочат изборите

0
Всичко, което би могло да гарантира прозрачността на изборния процес, се саботира от днешното статукво
Всичко, което би могло да гарантира прозрачността на изборния процес, се саботира от днешното статукво

ГЕРБ ще вложи абсолютно всичко възможно, за да неутрализира активността на българските граждани, които искат да променят ситуацията.

Това каза лидерът на „Републиканци за България“ и водач на листата на партията в 1-ви МИР Благоевград и в 4-ти Велико Търново Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Според него има тревожност по начина, по който ще се направят тези избори. „Всичко, което би могло да гарантира прозрачността на изборния процес, се саботира от днешното статукво. Едно видеонаблюдение,, което няма лошо да се броят изборните резултати, да бъде заснето“, каза още Цветанов.

Според него не е нормално ЦИК да заседава под постоянно видеонаблюдение и в един момент да го ограничиш в изборния ден не да снимаш хората как гласуват, а начинът, по който ще се брои резултатът.

Аз имам други притеснения от начина и подхода, по който се работи в много области със съответното сплашване“, коментира Цветанов. Той заяви, че в последните няколко дни в област Силистра му е казано представители на "Републиканци за България" да не остават да преспиват.

Всичко е възможно като сценарий от днешните управляващи. ГЕРБ за първи път ще проведе избори, защото досега ГЕРБ никога не е провеждала изборите. Те са били винаги предсрочно прекратени мандатите. ГЕРБ в момента ще вложи абсолютно всичко възможно, за да може да неутрализира активността на българските граждани, които искат да променят ситуацията“, изтъкна Цветан Цветанов.

Той заяви, че ГЕРБ контролира целия държавен ресурс. "Всички институции са пряко подчинени на министър-председателя. Тук няма министерства, тук няма министри, а министър-председател, който разпределя абсолютно всичко", коментира още Цветанов.

По думите му точно за този локдаун, заслуга имат грешните решения преди 20 дни.

Цветан Цветанов разкритикува и липсата на Консултативен съвет за национална сигурност в рамките на година две в условията на пандемия и изтъкна, че междуличностната противопоставеност влияе на всички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари