Цветан Цветанов: Калин Стоянов е човекът, който трябва веднага да бъде сменен

4
Убеден съм, че е бил оказан силен психически натиск върху Живко Коцев, заяви бившият вътрешен министър
Убеден съм, че е бил оказан силен психически натиск върху Живко Коцев, заяви бившият вътрешен министър Снимка: Републиканци за България

Убеден съм, че е бил оказан силен психически натиск върху Живко Коцев, заяви бившият вътрешен министър

Убеден съм, че е бил оказан силен психически натиск върху Живко Коцев. Това заяви пред БНР Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи, лидер на партия "Републиканци за България".

"Той, по всяка вероятност, не влизаше в тези договорки, които министърът поемаше на политическо ниво. Това е висшата професионална фигура в МВР. Той е човекът, който координира дейността и с други структури в сектора за сигурност".

Цветанов смята, че "Калин Стоянов е човекът, който трябва веднага да бъде сменен".

"Стигна до тази висока позиция по предложение на тогавашния министър Бойко Рашков. Той беше част от активната политика на кабинета на Рашков. След това към него беше повдигнато обвинение от прокуратурата. В началото на 2023 г. то беше прекратено. Това е подходът, чрез който може да държиш определени хора в някаква зависимост".

Калин Стоянов не понесе отговорността за полицейското насилие пред БФС, заяви още Цветанов в предаването "12+3".

Бившият вътрешен министър и втори човек в ГЕРБ посочи още, че е необходима смяна и на Владимир Малинов.

Цветанов подозира, че има намеса от страна на Бойко Борисов и Делян Пеевски при определянето на състава на Министерски съвет, оповестен от Димитър Главчев.

"Разбрахме, че познава само Евтим Милошев от години. Всички останали по всяка вероятност са били подадени".

Бившият вътрешен министър мисли, че "ако Главчев направи три-четири рокади в представения състав на МС, ще може ПП и ДБ да се върнат към разумния разговор, който трябва да се води в парламента".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари