Цвета Караянчева: Датата 4 април бе избрана от президента на инат

0
Искаше да оправдае безсмислените си консултации, каза председателката на парламента
Искаше да оправдае безсмислените си консултации, каза председателката на парламента

Искаше да оправдае безсмислените си консултации

Разбира се, че нямаме претенции към решението на президента да насрочи парламентарните избори на 4 април, това е негово право. Единствено сме учудени от неговото решение на инат. С това той искаше да оправдае безсмислените консултации, които той проведе. На срещите се коментираха теми, които така или иначе над 10 години усилено се дебатират в обществото. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти. По покана на Католическата църква в България тя присъства на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Датата 4 април обаче не е удачна за католическата и арменската общност у нас, които точно тогава празнуват Великден. Същото важи и за еврейската общност, защото на 4 април е последният ден от Пасха. Освен това и учениците са във ваканция. Няма как от месеци да повтаряш, че трябва да има висока избирателна активност, а в същото време действията ти да говорят друго“, посочи Караянчева. Тя добави, че след първоначалната категорична заявка на президентът Румен Радев изборите да се проведат на 28 март, здравните власти и изборните администрации са стартирали подготовката си за вота именно на тази дата.

Президентът смята, че е трябвало правителството да подаде оставка още през септември, защото така са поискали хората. Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев. Настояваха за предсрочни президентски избори“, отбеляза председателят на парламента. Тя уточни, че ако през септември кабинетът бе подал оставка, държавата нямаше да има бюджет, нямаше да има средства за здравни и социално-икономически мерки, което в тази тежка криза би било равносилно на хаос. „Правителството на Бойко Борисов обаче овладя добре ситуацията, наложи максимално адекватни мерки и днес резултатите са налице. С най-либералните ограничения имаме много ниска заболеваемост, а натискът върху лечебните заведения непрекъснато намалява. Взехме правилното решение", категорична бе Цвета Караянчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари