ТСК - Русе с втора училищна зала по вдигане на тежести

0

След откриването на първата училищна зала, в началото на учебната година, тежкоатлетическият  клуб насочи своите усилия към подобряване на достъпа на децата до спорта. 

Вече е факт и новата зала по вдигане на тежести в училище „Васил Левски“, реализирана със съвместните усилия на Ученическа спортна школа и ТСК Русе.

Лентата прерязаха доц. д-р Кирил Панайотов – председател на ТСК – Русе и собственик на Лечебни заведения „Медика“, Галин Ганчев – директор на СУ „Васил Левски“ и Сашо Щерев – началник отдел „Образование и спортни дейности“. Като всяка тържествената церемония и откриването на новата зала бе посетено от официални гости, част от които бяха Мая Петрова – директор на УСШ, Иван Дончев - представител на ММС, Иван Иванов – треньор на националния отбор по вдигане на тежести, Анелия Нунева – най-бързата бяла жена на планетата, Евгени Игнатов – президент на СКЛА „Дунав“ и Румен Максимов – журналист и тежкоатлет. На събитието присъства и Димитър Колев – личен треньот на Иван Иванов. Доц. д-р Кирил Панайотов получи поздравителен адрес от г-н Пламен Стоилов – кмет на гр. Русе.

Помещението, подсигурено от училището, бе ремонтирано и обзаведено с нови уреди. Председателят на клуба осигури тежести от най-висок клас за тренировки на младежите. Новите комплекти марка „Елейко“ пристигнаха преди самото откриване и вече са на разположение на учениците. Треньорите и методическото ръководство, за провеждане на занятията, са подсигурени от Ученическа спортна школа.

„След първата открита зала в учебно заведение, ние продължаваме да се доближаваме до децата и даваме възможност да се занимават с активен спорт в най-близкото до тях училище.“ заяви Кръстина Атанасова - треньор от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и чат от екипа на Ученическа спортна школа.

Традиционният за Русе спорт набира все по-голяма популярност сред младежите.Чрез участието си в спортният клуб по вдигане на тежести, учениците имат възможност и да опознаят родината, като участват в редица национални състезания. В България ежегодно се провеждат 3 национални състезания и редица турнири в различни градове. По този начин децата трупат състезателен опит и посещават почти всички кътчета на нашата страна. Поредното предимство, улесняващо достъпа на децата до спорта е фактът, че ТСК поема разходите по участия в състезания и спортна екипировка.

Възпитаниците на Кръстина и Радослав Атанасови жънат международни успехи. Сред най-значимите им постижения са завоюването на 4 първи и 1 второ място на Европейското първенство минала година. В края на седмицата предстои церемония по награждаване на отличилите се тази година състезатели. През м. септември  Виктория Станева стана 3-та в категория кадетки до 15 г., Ангел Русев  - 3-ти до 17 г. и Хаят Весков - 4-ти в кадети до 15 г. Треньорите Кръстина и Радослав Атанасови обучават деца вече 7 години. Надяваме се да продължават все така добре и от новата зала да излязат още редица шампиони!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари