ТСК - Русе награди състезателите си

1

Щангистите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе бяха отличени за добрите си постижения през изминалата година на церемония в събота следобед.

Наградите на младите тежкоатлети бяха връчени от президента на клуба доц. д-р Кирил Панайотов, който вече няколко години подпомага издръжката на клуба. На церемонията присъства и старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, който следи отблизо изявите на младите щангисти.

Осем национални състезатели в различни възрастови групи имаше през тази година ТСК – Русе. С това тимът стана отборът с най-много представители, които защитават флага на България на международния подиум. „За успехът е нужен не само талант, но и много работа в залата! Вярвам че с упоритост и труд, завоюваните места през тази година могат да бъдат и още по-добри“, каза доц. Панайотов по време на церемонията.

Той си пожела през следващата година, русенският клуб да има свой представител в Детска олимпиада. По думите му тайната на успеха на русенските щангисти не е само упоритата работа с треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, а и в приемствеността в клуба, в който се включват все повече деца.  

Като голямо определи израстването на русенските щангисти старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, който беше категоричен, че само дребни грешки са попречили на русенските тежкоатлети да завоюват още по-добри призови места. Той допълни, че именно младите състезатели, сред които са и щангистите от ТСК – Русе стават гръбнака на националния тим по щанги, пред който целта вече е поставена и тя е добро представяне, а защо не и медали на Олимпиадата след две години.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари