ЦИК тегли жребий за номерата на бюлетините

0
Официалният старт на предизборната кампания е 15-и октомври
Официалният старт на предизборната кампания е 15-и октомври Снимка: БНТ / архив

Официалният старт на предизборната кампания е 15-и октомври

В Централната избирателна комисия чрез жребий ще бъдат определени номерата, под които партиите, коалициите и инициативните комитети ще фигурират в бюлетината за президент и вицепрезидент и в тази за народни представители на изборите на 14-ти ноември.

При първия жребий ще се теглят номерата на партиите, коалициите и инициативните комитети, издигнали кандадидат-президентска двойка. Определеният номер от този жребий се запазва и в бюлетината за народни представители за партиите и коалициите, които са се регистрирали и за парламентарния вот.

При втория жребий ще бъдат изтеглени номерата на партиите и коалициите, които не участват в президентската надпревара. При тази процедура най-малкият номер, който ще се тегли, ще следва най-големият номер от предходната процедура.

Заради епидемичните мерки на тегленето на жребия могат да присъстват по един представител на партия, двама на коалиция, по един представител на инициативен комитет, както и кандидатите за президент и вицепрезидент.

След като са ясни бюлетините, идва ред и на кампанията. Официално стартът ѝ ще бъде даден на 15-и октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук