ЦИК разпредели осемте мандата в Русе

1
Шест партии ще излъчат депутати от 19-и МИР - Русе
Шест партии ще излъчат депутати от 19-и МИР - Русе Снимка: БГНЕС

Шест партии ще излъчат депутати от 19-и МИР - Русе

Централната избирателна комисия обяви официално разпределението на осемте мандата за народни представители от 19-и МИР - Русе, съобщи Русе Медиа.

ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ ще имат по двама депутати, а „Възраждане“, „БСП за България“, ДПС и „Демократична България-Обединение - по един.

Официално са обявени и преференциите, които преподреждат листите на две от политическите сили, които влизат в парламента – ГЕРБ-СДС и „Демократична България-Обединение“. В ГЕРБ-СДС втори става петият в листата Драгомир Драганов, а вторият Георги Кръстев остава четвърти. Третото място запазва Кремена Славова. В ДБ четвъртият Иван Белчев измества втория Иван Станев.

Така имената на бъдещите депутати официално до момента са: Десислава Атанасова и Драгомир Драганов /ГЕРБ-СДС/, Николай Събев и Рена Стефанова /ПП/, Златан Златанов /Възраждане/, Иван Иванов /БСП за България/, Ализан Яхова /ДПС/ и Надежда Йорданова /ДБ/.

Това обаче няма да е окончателното представителство на Русе в парламента. Николай Събев вече е подал заявление до ЦИК, което предстои да бъде разгледано, че се отказва. Така на негово място от ПП влиза Димитър Недялков.

Иван Иванов е избран за депутат и от Шумен, откъдето влиза традиционно. Затова се смята, че той ще бъде отново народен представител от Шумен и ще освободи мястото за Ивалинка Цанкова.

Под въпрос е Надежда Йорданова, която печели мандат и от 23-ти МИР-София. Смята се, че тя ще влезе все пак от Русе, за да даде възможност в парламента да влезе и бившият министър на електронното управление Божидар Божанов. Ако избере София, тогава мястото ѝ от Русе ще бъде заето от екоактивиста Иван Белчев.

За Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, която е водач на листата и в Разград, е почти 100 % сигурно, че ще влезе от Русе, за да освободи мандата в Разград за втория Гюнай Хюсмен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    до 2
    Точно 6 мандата ще има Русе още на следващите избори. Така значимостта му за партиите ще се спихне съвсем до нивото на Враца, но на светлинни години зад големите градове.
  • 4
    4
    Защо бе
    Не оставяйте Децибелчо Кесийков без място в Народното събрание, човекът толкова се напъва, натяга, сума ти кесийки с въздух напъни, що писания написа по сайтове и социални мрежи, чак да го съжалиш. Чрез псевдо екоактивизъм към дащно и топло местенце в Народното събрание.
  • 3
    3
    Мда
    Г-н Събев излъга русенци, защото де факто те гласуваха за него. А сега се отказва. Ама то цялата партия ПъПъ е такава....
  • 1
    2
    ЦИК
    Предвид, че Русе обезлюдява 2 пъти по-бързо от средното за страната, не му ли се полагат вече максимум 6 мандата?
  • 0
    1
    daskal
    Бих искал да честитя на тези, които си го избраха - Златан Златанов. Мисля, че няма да ги разочарова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари