ЦИК: Гласуване само с хартия в секциите в Благоевград, от които са местени машини

0
От Комисията коментираха нерегламентираното изнасяне на машините за гласуване
От Комисията коментираха нерегламентираното изнасяне на машините за гласуване Снимка: БГНЕС

От Комисията коментираха нерегламентираното изнасяне на машините за гласуване

Само с хартия ще се гласува в две от секциите на утрешния кметски балотаж в Благоевград след нерегламетирано преместване на машини. Това реши Централната избирателна комисия, след сигнал от един от кандидат-кметовете.Според него, след доставката им в средното училище с изучаване на чужди езици "Свети Климент Охридски", въпросните две машини са били изнесени от секциите от неизвестни лица, без специализиран автомобил и без полицейска охрана.

Председателят на общинската комисия Мартин Бусаров заяви, че при тяхната последвала проверка секциите вече са били запечатани, предаде БНР.

ЦИК е получила обяснения и от полицията, според които устройствата за гласуване са били предназначени за други секции в града и са били изнесени от техници, но без задължителния полицейски конвой. Заместник- председателя на централната комисия Цветозар Томов мотивира решението в тези секции да се гласува само на хартия:

"По неофициални данни, лицата, превозили машините, се направили това без полицейски конвой и охрана. Същите са установени и се разпитват от разследващите органи. Предвид това, че те са били за известно време без надзор и са нерегламентирано превозвани, въпреки че най-вероятно наистина става дума за техническа грешка и степента на риск е ниска, моето мнение е, че по-разумно би било в тези 2 секции да се проведе само хартиено гласуване".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари