ЦИК: ГЕРБ са първи, следвани от Слави Трифонов, ВМРО отпада

0
Шест партии влизат в парламента. Това сочат данните на ЦИК при обработени 31% от протоколите на секционните избирателни комисии към 5:30 ч. тази сутрин
Шест партии влизат в парламента. Това сочат данните на ЦИК при обработени 31% от протоколите на секционните избирателни комисии към 5:30 ч. тази сутрин Снимка: БГНЕС / Архив

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува междинни данни след преброяване на 31,07% от протоколите от секционните избирателни комисии в страната и чужбина

Те показват, че ГЕРБ е първа политическа сила след изборите за Народно събрание на 4 април. С все по-малка разлика на втора позиция е партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", предава Свободна Европа. 

БСП остава на трета позиция. Коалицията "Демократична България" е с лека преднина пред ДПС, но все още не всички гласове от Турция са отчетени. В Народното събрание влизат шест политически сили. Коалицията около Мая Манолова и Отровното трио прескача 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание.

ВМРО засега са под бариерата, следвани на малко разстояние от Българско национално обединение на Васил Божков и "Възраждане" на Костадин Костадинов.

Данните на ЦИК към 05:30 сутринта показват следната картина при 0,31% преброени протоколи от страната и чужбина:

ГЕРБ-СДС - 23,92%

"Има такъв народ" - 18,81%

"БСП за България" - 14,87%

"Демократична България" - 11,02%

ДПС - 9,11%

"Изправи се! Мутри вън!" - 5,12%

ВМРО - 3,53%

Българско национално обединение - 3,14%

"Възраждане" - 2,95%

Гражданската инициатива "Ти броиш" прави паралелно преброяване на протоколите в страната и в чужбина. Техните данни са след отчитане на 24,69% от протоколите.

ГЕРБ-СДС - 24,59%

"Има такъв народ" - 19,70%

"Демократична България" - 14,84%

"БСП за България" - 14,73%

"Изправи се! Мутри вън!" - 5,82%

ВМРО - 4,01%

Българско национално обединение - 3,35%

ДПС - 3,13%.

Разминаването в данните засега идва от географските различия. Предстои преброяването на всички протоколи от страната и чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари