Циганско лято, живакът скача до 36 градуса

0
През предстоящите 3 почивни дни ще се радваме на хубаво време с много слънце
През предстоящите 3 почивни дни ще се радваме на хубаво време с много слънце

Астрономическата есен настъпва в неделя със захлаждане

През предстоящите 3 почивни дни ще се радваме на хубаво време с много слънце.

"Ще има повишение на температурите, разкъсана облачност с повече слънце в следобедните часове. Превалявания се очакват утре главно над планинските райони. През следващите дни температурите ще се повишат чувствително - до 36 градуса, в София - 31. Летни стойности ще напомнят за отиващото си лято. Астрономическата есен настъпва в неделя със захлаждане. Валежи започват в неделя през нощта, продължават в понеделник и вторник със слабо захлаждане, очакваните температури ще са 22-29 градуса", прогнозира синоптикът Петър Янков пред "България сутрин".

Очаквания са септември да завърши с ниска облачност и мъгли по Черноморието, а на запад ще има повече слънце. През последната седмица от месеца ще има обилни валежи в Гърция, които в по-малка степен ще засегнат и България.

"На юг от Лариса се очакват валежи от 80 л на кв.м. В Солун и северно до Сандански максимумът ще бъде 7-10 литра, ние няма да бъдем ощетени от тези валежи, при нас ще бъдат по-слаби. Циклонът ще се изнесе на юг и бързо "ще умре", допълни синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

През уикенда планините ще бъдат подходящи за туризъм.

"Приятно ще бъде времето в събота и неделя за планински преходи. В неделя късно следобед и през нощта ще превалява в Западна Стара планина, Рила и Пирин ще са подходящи за туризъм по високопланинските пътеки", уточни Янков.

Прогнозата му за следващата седмица е лятото да отстъпи на есенното време: "Ще им мъгли, преръмявания по Черноморието".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    88
    А не е ли ромско лятото? Да не го обиждаме все пак!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари