Циганинът ще излежи половината от присъдата?

2
Валентин Маринов може да получи далеч по-ниско наказание
Валентин Маринов може да получи далеч по-ниско наказание Снимка: БГНЕС

Обвиненият за убийството на Алекс – Валентин Маринов, ще излежи половината от наказанието на деянието си.

Тази възможност е съвсем реална, тъй като той вероятно ще се възползва от съкратената съдебна процедура и ще получи далеч по-ниско наказание от доживотната присъда, която го заплашва с номото повдигнато обвинение след смъртта на жертвата му, прогнозираха юристи пред RNS.

Валентин Маринов е единственият обвинен за смъртта на Алекс. Според събраните до момента доказателства той ударил момчето по главата, след като се оказало, че няма цигара. При падането на тротоара тейнейджърът си ударил главата и изпаднал в кома. След 8 дни борба за живота му, момчето издъхна в болница.

След смъртта на 18-годишния младеж обвинението срещу Маринов бе променено от причиняване на телесна повреда в причиняване на смърт по хулигански подбуди, което предвижда наказание доживотно лишаване от свобода.

Тъй като е много вероятно той да признае напълно вината си и да се възползва от привилегията на съкратената съдебна процедура, законно ще получи значително по-малко наказание. Фактът, че той няма предходна съдимост, допълнително ще намали размера на присъдата. В срока на изтърпяването на присъдата по правило се включва и времето на предварителното задържане.

В същото време осъденият има право да поиска предсрочно освобождаване от затвора след изтичането на половината от наказанието.

Ето защо доживотната присъда ще бъде намалена до 20-30 г., а реално от нея убиецът ще изтърпи не повече от 15 г.

Източник: RNS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари