Цигани влизат на топло за 38 години

1
Убийците пребиха до смърт бизнесмен
Убийците пребиха до смърт бизнесмен Снимка: Наташа Манева

Общо 38 години ще прекарат в затвора чичо и племенник, които пребиха до смърт бизнесмена от карловското село Розино Георги Рогачев - Рогача.

Пловдивският апелативен съд потвърди наказанията на Николай Стоянов и племенникът му Иван. Първият получи 20 г., а другият - 18 г., съобщи 24 часа.

Магистратите счетоха, че убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата.

Рогача издъхна в болницата от травмите, които са му били нанесени при побоя.

58-годишния собственик на бензиностация много пъти имал разправии с циганите от Розино. Те зареждали гориво, което отказвали да платят. На 14 септември 2014 година, в късния следобед, Николай Стоянов заредил дизел за 20 лева, но не заплатил. Служителят в бензиностанцията се обадил на собственика. Рогачев пристигнал на място и се скарал с неизрядния клиент. Николай Стоянов позвънил на свой близък и той дошъл с още трима души. Сред тях бил и племенникът му. Бизнесменът извадил незаконна пушка, за да сплаши нападателите. Към бензиностацията започнали да прииждат и други роми, въоръжени с тояги и камъни. Иван ударил с лопата Рогача в слепоочието, а чичо му го последвал с дървен кол. Раненият бизнесмен бил откаран в болница, където по-късно починал.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари