Цезар и Клеопатра - жертви на безотговорни стопани

0

Собствениците на питбулите Цезар и Клеопатра, които през март разкъсаха и убиха възрастна жена, се разминаха с решетките. Русенският районен съд  им наложи условни присъди. Тежка обаче е съдбата на кучетата - евтаназия.

Това решение на магистратите беше посрещнато с остро недоволство от потребителите в социалните мрежи: Стопаните им, са с условна присъда и глоба 800 лв. А Цезар и Клео са със смъртна присъда. Ще допуснем ли тази несправедливост?

Ние сме против евтаназията на Цезар и Клеопатра, осъдени заради безотговорността на стопаните си, пишат гневни граждани във Фейсбук на специално създадена страница.

Те твърдят, че отговорността за поведението на едно куче носи неговият стопанин, самото куче не е виновно. Освен това, са на мнение, че кучетата трябва да бъдат предадени на НПО, която ще ги включи в програма с треньор и която ще гарантира, че ще ги отглежда в условия, недопускащи предпоставки за инцидент.

В никакъв случай! Кучетата не са виновни в никакъв случай!

Стопаните им трябва да си понесат изцяло вината! Днес са безотговорни с възпитанието и грижата към кучета, а утре? Може би отново ще имат кучета и тогава? Когато имаш животно трябва да си наясно с мерките, които трябва да вземеш относно неговото възпитание. Да влагаш време и усилия за да го гледаш както трябва. Кучето не се ражда агресивно, допълват форумците.

Друг потребител обяснява позицията си срещу евтаназията, като подчертава, че „не просто иска двете кучета да отърват евтаназията“: Искам чрез тази трагедия да се замислят повече и повече хора, защото ако Цезар и Клеопатра бъдат умъртвени набързо и удобно, нищо няма да се промени.

В подкрепа на искането си за запазване живота на питбулите, хората подчертават и че двете кучета от месеци живеят в приют. Гледачите им нямат никакъв проблем с тях, както и десетките доброволци, които общуват с тях.

Поставени в нормална среда, Цезар и Клео показват нормално поведение. Не е нужно да умират. Смъртта им няма да промени нищо, категорични са защитниците им.

Както BNews писа, животните прескочили оградата на къщата и са причинили средни телесни повреди на 86-годишната жена. В резултат от раните си и преживения стрес Димитра Георгиева почина десетина дни по-късно в русенската болница.

Съдът постанови условна присъда от година и осем месеца с 4-годишен изпитателен срок за осбственика Пресиян, а за леля му - година и четири месеца условно с три години изпитателен срок.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари