Цецка Цачева обиди всички социалисти, че нямат мозък

0
Ген. Радев: Току-що изхвърлихте всички социалисти
Ген. Радев: Току-що изхвърлихте всички социалисти

Била съм член на БКП, не се срамувам от това, но не се и гордея. Това е младежки увлечения.

Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на първия си предизборен дебат с кандидата на БСП ген. Румен Радев пред bTV.

Който на 20 г. е бил социалист, няма сърце. Ако и на 40 години си социалист - нямаш мозък, пошегува се Цачева, като каза, че пререфразира Бърнард Шоу. Секунди по-рано тя обяви, че ще е обединител на нацията, ако стане президент.

Думите й предизвикаха остра реакция на Радев. Казахте, че ще обединявате нацията, а току-що изхвърлихте всички социалисти, скочи той. Дано като президент не се шегувате така с гражданите, допълни левият кандидат за президент.

"Като председател на НС работя с всички партии. Но характерът ми е такъв, не съм строга, обичам да се шегувам", оправда се Цачева.

Категорично не влизам в договорки с партиите, а работя и се срещам с гражданите. Разчитам на тях, без да ме интересуват политическите им позиции, заяви още Цачева.

За мен не са важни партиите, не водя преговори с партийни централи, за мен са важни гражданите, обясни пък Радев.И допълни, че не влиза в задкулисен диалог с политическите сили.

Запитана дали се срамува от нещо в миналото си, Цачева отговори с "Не". Напротив, гордея се, каза пък ген. Радев.

И двамата бяха категорични, че ако загубят изборите, губят те, а не партиите, които са ги издигнали. И обясниха, че носят отговорност за действията си.

Цачева поиска запазване на партийните субсидии на партиите. "Трябва да се субсидират партиите, защото в противен случай влизаме в нерегламентирано финансиране. Нещо, за което имаме съмнения при някои сили сега", заяви тя.

Цачева се обяви в подкрепа на задължителното гласуване. Ще участвам в референдума, защото пряката демокрация е една от най-силните форми, заяви Цачева. И се пошегува, че чака многото инициативни комитети да я агитират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари