Централна ЖП гара - Русе: Приветлива сграда, но с отвратителна тоалетна

2
Срамно е състоянието, в което се намира, отбелязва жителка на крайдунавския град
Срамно е състоянието, в което се намира, отбелязва жителка на крайдунавския град Снимка: FLICKR / Антон Ангелов

Срамно е състоянието, в което се намира, отбелязва жителка на крайдунавския град

Докато сградата на Централна ЖП гара - Русе е приветлива и добре поддържана, тоалетната там е в отвратително състояние, алармира в социалната мрежа госпожа Иванова.

"От поне 15 години не бях влизала в сградата на гарата", пише тя. "Подовете бяха прясно измити, пейките достатъчно на брой, чисти и здрави, чакалнята беше в много добро състояние. Прекрасна и добре поддържана сграда, както я помня и от преди!"

"За жалост не мога да споделя същото мнение и за тоалетната там", добавя Иванова. "Отключена бе само една, която бе неугледна и с липсваща седалка, а за тоалетна хартия и дума да не става … мивката също бе в лошо състояние - смесителната батерия представлява ВиК тръба, завършваща с един от онези червените спирателни кранове, които сме свикнали да виждаме преди водомера в домовете ни. Пускайки чешмата, човек трябва да отстъпи две-три крачки назад, за да не бъде опръскан от струята, която хвърчи на посоки."

Иванова е възмутена от това състояние, не само заради неудобството за пътниците, но и заради имиджа на града.

"Защо споделям всичко това?! Защото на паркинга пред ЖП гарата спират ежеседмично голям брой туристически автобуси за кратка почивка", пише тя. "Пътниците масово пресичат и отиват до ОМВ, за да се освежат, вместо да използват тоалетната в сградата на гарата. И с право! А тези, които все пак не са на ясно със състоянието ѝ и допуснат да я използват - не искам и да си мисля с какво “настроение” излизат от там. Просто е срамно състоянието, в което се намира!"

Иванова призовава ръководството на БДЖ да провери и при възможност да обнови тоалетната.

"Нека гражданите могат да я използват спокойно и без притеснения, че могат да “лепнат нещо” от там!", пише тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    интересно,
    кой ли цапа там?!? Извънземните сигурно!
  • 2
    13
    Венчето
    Каквато е ЖП гарата,такъв е и Дунав мост.МИРИШЕ НА КЕНЕФ,СМРАД И МЪРША.
  • 2
    12
    Моето Име
    Гарата и клоаката на БДЖ.
  • -3
    11
    Bonkerz
    Еврогейците са виновни!
  • 12
    10
    Бъчварова
    Няма паркинг, няма подлез пред ЖП гарата. Има само руини и сметища. Общината да не се прави на ощипана мома, като кметския наместник, а да запретне ръкави и да го въведе в нормален вид. Това е лицето на града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари