Ценовските „Млади сърца“ намериха нови приятели

0

Пенсионерите от клуб „Млади сърца“ в Ценово посрещнаха скъпи гости от град Искър.

Инициативата за срещата се зародила преди няколко месеца от публикации във вестниците. Членовете на Пенсионерския клуб „Здравец“ от Искър проявили подчертано желание и интерес отблизо да се запознаят с дейността на сродната организация от долината на река Янтра. Последвала поредица от телефонни разговори и писма. И доброто намерение стигнало до успешна развръзка.

По стар български обичай, освен с традиционното „Добре дошли!“, гостите бяха посрещнати с китка здравец и питка с шарена сол и мед. Топлите прегръдки от самото начало на срещата бяха повече от красноречиво доказателство, че между двата пенсионерски клуба ще се намерят  много допирни точки, а първата сгледа ще е успешна.

Председателката на „Млади сърца“ Румяна Иванова разказа за дейността на клуба, за възстановките на традиционни за региона обичаи, ритуали и празници. Гостите изненадаха домакините като им подариха кукла, облечена в народна носия, характерна за Плевенска област. Часовникът, който получиха пенсионерите от клуб „Здравец“, започна на отмерва времето на приятелството.

Като добри домакини членовете на „Млади сърца“ разведоха гостите си и ги запознаха с местните забележителности, разходиха се по алеите на новопостроения по европейски проект парк, разгледаха експонатите от етнографската сбирка в НЧ „Христо Ботев“. Хората от третата възраст отдадоха заслужена почит с минута мълчание и положиха цветя на Мемориала за загиналите за свободата на България. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари