Цената на купения глас варира между 50 и 100 лева

0
Има нови схеми за корпоративния вот, заяви вътрешният министър
Има нови схеми за корпоративния вот, заяви вътрешният министър Видео: NOVA

250 са подадените сигнали за търговия с гласове към момента

"Цената на един глас расте и в тези избори варира между 50 и 100 лева. Вероятно тенденциите за намаляване на избирателната активност водят до повишаване на цената на гласовете."

Това заяви служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БГНЕС.

Демерджиев напомни, че основен приоритет на МВР е принципа за законност. „Призовавам българските граждани да се включат активно, да дадат своя глас, защото това е още една превенция за намаляване на тежестта на престъпния вот”, подчерта той.

Служебният министър на силовия орган отбеляза, че едни и същи хора в криминалния контингент се занимават и с купуването на гласове, и с множество други престъпления.

Като тенденции наблюдаваме, че сигналите за изборите на 2 октомври са по-малко спрямо миналите избори, но в последните дни получаваме повече сигнали”, каза той и добави, че работят по всеки един подаден сигнал.

Демерджиев посочи, че има нови схеми и те са по линия на корпоративния вот

Тези хора, които осигуряват поминъка на хората, правят опити да повлияят на хората как да гласуват. Такива практики се наблюдават в сферата на обществените поръчки, заложните къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други”, обясни той.

Служебният министър каза, че полицията ще работи до края на изборния ден и ще следят за спазване на изборните правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари