Цената на електроенергията в Европа достигна нов исторически връх

0
Това сочат данните на електроенергийната борса Nord Pool
Това сочат данните на електроенергийната борса Nord Pool Снимка: iStock / Getty Images

Цената на електроенергията на пазара в няколко държави от ЕС достигна нови исторически върхове

Това сочат данните на електроенергийната борса Nord Pool, информира БГНЕС.

По-специално, във Франция цената достигна 432,43 евро за МВт/ч, в Германия - 377,66 евро, Белгия - 378,38 евро, Нидерландия - 367,43 евро, Австрия - 396,77 евро.

Ден по-рано във Финландия, Латвия, Литва и Естония цената на електроенергията с доставка на 11 юли също достигна нов рекорд - 415,65 евро за МВт/ч.

Цената на електроенергията в Европа се повишава след поскъпването на газа на борсата. По този начин цената на синьото гориво днес се повиши с повече от 3,5% и надхвърли 1750 долара за 1000 куб. м, според данните на борсата ICE.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    до 1
    Тя започна. Вълнения в Германия, в Нидерландия, в Италия, Франция, Испания, Обединеното кралство, САЩ... Както е казал отец Малтус, добре е от време на време да се режат глави на политици, за да знаят следващите какво ги чака и да не се самозабравят. Е, не е казал точно това, а че войната е полезно нещо, но и моята трактовка звучи добре.
  • 7
    1
    Адолф
    Мирише ми на гражданска война.... Да му мислят чифутите к'ъв неумит ще го ядат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари