Цената на един глас стига до 150 лева

0
Хората по веригата на купения вот спазват строга йерархия
Хората по веригата на купения вот спазват строга йерархия

Хората по веригата на купения вот спазват строга йерархия

Цената на гласа на тези избори стига до 150 лева. Това става ясно още дни след началото на кампанията. Журналист разговаря с човек, който е част от йерархията в системата за купуване гласове. Веднага след това от прокуратурата в Ямбол се самосезираха и възложиха на полицията да извърши проверка по случая.

Хората по веригата на купения вот спазват строга йерархия, в която човекът, решил да разкрие схемата пред нас е на върха от години.

„Минимум 150, говорим за първа ръка и оттам надолу по веригата всеки вече започва да си отделя някакви пари, образно казано. До обикновения човек ще стигнат 50 лева в най-добрия случай. Избори се правят с пари, няма какво да си заравяме главата в пясъка като щрауси. Всеки го знае това нещо, абсолютно всички“, казва дилърът на гласове, цитиран от bTV.

Търговията с гласове следва движението на големи групи хора и има нови тенденции - корпоративният вот, разкрива още източникът.

„Директор съм на предприятие, имам 200 човека. Тези 200 човека с тяхното семейство минимум ги умножи по трима човека, това са 600 човека. Слагат си хора пред секциите, виждат кой влиза, кой излиза, подсещат ги къде трябва да направят, какво трябва да направят. Контрол на контрола“, разказва още мъжът.

Акциите не спират схемата, разкрива още мъжът.

„При положение, че няма жалба за купуване на гласове нищо не могат да направят. Могат единствено по закона за МВР за 24 часа да ги задържат, това, нищо повече. Профилактично, както сега правят повечето акции. Босовете никой не може да ги уплаши. Тарторите - донякъде, но всеки един тартор има подставени лица под него“, разкрива още източникът.

По думите му схемата цял живот си върви.

Според източници на bTV в деня на изборите в ромския квартал „Надежда“ са арестувани двама души за купуване на гласове. Полиция и жандармерия са блокирали входа на квартала. Според информацията задържаните са плащали по 20 лв. на глас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Я дайте телефона на някой дилър, че в къщи сме души, които с най-голямо удоволствие биха взели по 150 кинта за да гласуват, защото иначе не виждат смисъл да го правят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари