Цената на бензина падна под 2 лева

1
Експерти прогнозираха евтиното черно злато да залее пазара най-чувствително след празниците
Експерти прогнозираха евтиното черно злато да залее пазара най-чувствително след празниците

За първи път от близо 7 години вчера повечето бензиностанции у нас посрещнаха клиентите си с нови, при това значително по-ниски цени.

Почти всички продаваха горивото под 2 лева за литър и така спадът в стойността на черното злато най-накрая се усети и у нас, пише Всеки ден.

Вече не само варненци, които се редяха на опашка пред бензиностанцията на аптекарския бос Веселин Марешки, могат да се хвалят, че плащат най-малко за бензин спрямо жителите в останалата част на страната.

Вчера столичани осъмнаха с цена на литър бензин от най-масовата категория от 1,98 лева. За толкова се търгуваше и дизелът.

За разлика от Европа, където по високоскоростните отсечки стойността на литър гориво е по-скъпо, а в градовете по-евтино, у нас цените паднаха точно на обратния принцип.

Така например край Прохода на републиката, по „Хемус" в посока Варна и на главния път за Елхово преминаващите шофьори бяха зарадвани с рекордните между 1,74 и 1,75 лева за литър дизел. Бензинът пък се търгуваше на 1,83 лева.

Единствено мобилизираните жители на Кърджали, Русе и Асеновград на цели две бензиностанции вчера зареждаха дизелово гориво на 1,74 лева.

На повечето места обаче цените все пак останаха над 2 лева. Масово на колонките бензинът струваше 2,01 лева, а дизелът около 2,03 лева.

В същото време експерти прогнозираха евтиното черно злато да залее пазара най-чувствително след празниците.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари