Царят разтревожен за Димитър Цонев

0
Цонев бе говорител в първия кабинет на НДСВ
Цонев бе говорител в първия кабинет на НДСВ

Симеон Сакскобургготски е бил силно разтревожен от новината за тежкия инсулт на Димитър Цонев. 

Цонев бе говорител в първия кабинет на НДСВ. Той и семейството му минаваха за едни от най-приближените до Сакскобургготски. Покойният му вече баща Коста Цонев бе депутат два мандата от царското движение, а в публичното пространство дори се появи виц, че майка му Анахит Тачева отишла в НДСВ и попитала имат ли нужда от царици...

Така или иначе, дори след като напусна царския премиерски кабинет, Димитър Цонев запази добри отношения със Симеон Сакскобургготски. Затова сега новината за тежкото му състояние разстроила много бившия лидер на НДСВ, съобщава "България днес". 

"Негово Величество веднага помоли от пресофиса му да се свържат със съпругата на Цонев - Мариана. Впоследствие Сакскобургготски нареди да го информират, ако има промяна", споделиха от царския офис.

Когато преди пет години почина Коста Цонев, Сакскобургготски приел новината много тежко. До последно той и актьорът бяха в много добри отношения и взаимно се уважаваха. Продължили да се чуват по няколко пъти в годината, дори и след като се оттеглиха от политиката.

"Бях му верен и продължавам да съм му верен! Винаги когато му позвъня, връща обаждането с характерното си провлачено Цооонев." Казвал съм му: "Ваше Величество, аз винаги ще бъда зад вас, обичам ви от малък и тази обич не може да се промени", разказваше малко преди да си отиде от този свят Коста Цонев.

В последните години на няколко пъти Симеон Сакскобургготски гостуваше в предаванията на Митко Цонев. Един от последните им откровени разговори бе в Би Ти Ви, където Цонев водеше "Лице в лице".

Междувременно от ВМА съобщиха, че състоянието на Димитър Цонев остава тежко, но засега поне не се влошава и може да се каже, че към момента е със стабилизирани жизнени показатели. Цонев е влязъл във втория критичен период, който обхваща периода до 21-ия ден.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари