Църквата “Всех Святих” в Русе отбеляза храмовия си празник

0

С тържествено богослужение в русенския храм “Всех Святих” бе отбелязан църковният празник Неделя на всички светии

По традиция на този ден, който е и храмов празник на едноименната църква, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум оглави светата Божествена Литургия заедно с викария на Русенска Света митрополия Негово Преосвещенство Главиницки епископ Макарий. В съслужение бяха храмовото свещенство - протойерей Милен Цветков, председател на храма, и протойерей Кирил Синев, както и дяконите Илиян Божков и Димитър Ангелов.

На богослужението присъства и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който заедно с десетките миряни запали заупокойни свещи. За вярващите беше отслужено и Свето причастие, както и бяха изнесени за поклонение мощи на светци, съхранявани в храма.

На службата в дяконски чин бяха ръкоположени лицата Максим Христов и Радостин Дунев.

Празникът Неделя на всички светии се отбелязва от Православната църква в първата неделя след Петдесетница, която тази година се чества на 4 юни. Той е посветен на всички свети хора от различни народности, които през 2000-годишния живот на Църквата с вярата и делата си се стремили да изпълняват Божиите заповеди и са станали пример за останалите.

Имен ден днес празнуват Панайот, Панталей, Панчо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Аладин
    Защо позволявате внук на убиец и арабски гражданин по рождение да светотатства в Български Храм? Този То е толкова тъп, за да остави семейство заради една миризлива, къдрава свиркаджийка.
  • 5
    5
    До 1
    Владиката не е русофил, имай малко уважение, като ти липсват знания. Той е единственият, който прие свещеник репресиран в Русия, защото осъжда войната.
  • -1
    4
    Бор и Яна
    На този чуждопоклоник и арабски гражданин, никой да не вярва. Нито децата, нито жената са му свидни. Единственият му интерес е колко подчинени служителки ще опраши, без да забреме неят. Класически пример на наследник на Другаря Муамар Кадаиф, на когото е кръстен в родния му град Бен Гази. Какъв РУСЕНЕЦ е този арабски БОКЛУК от Бен Гази? То и не се знае кой е бащата ама, нейсе. Майка му е имала дупка, давала я на когото тя си е искала, или който я е поискал,.....дупката и.
  • -4
    3
    Който и да е
    Поздравления, г-н Кмете! Тази църква е символ на покаянието на един град и вашето присъствие в нея е много важно. Благодаря ви, че се вслушахте в коментарите от миналата година и тази присъствате. Всички, които пишат за това, че старият храм е разрушен, са прави, но няма друга разрушена църква от комунистите, която да е вдигната отново.
  • 3
    2
    Да се свети Името му
    На един от поклониците, дедо му е убивал и рушил храмове и устои на вярата, а днес този ИЗневерник се прекланя пред икони и иконостаси. Един от сниманите е за БЕЛЕНЕ, не за църква и преклонение. На този маниак, поколението му е ДА осигурено, НО да, прокълнато. Да си ходи на село Нисофо и да се НЕпоявява пред света, че е НИТО Казанова, нито Умен, а е просто ЕЛЕМЕНТАРЕН Използвач на служебно полоение, нае бал най-тъпата началничка на отдел сЕКсОлогия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари