Цар Калоян се превърна в "Мека" на фалшивите ТЕЛК-ове

2
Установиха поредния мним пенсионер с фалшив ТЕЛК в Цар Калоян
Установиха поредния мним пенсионер с фалшив ТЕЛК в Цар Калоян Снимка: Dunavmost / Архив

Установиха поредния мним пенсионер с фалшив ТЕЛК в Цар Калоян

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Разград. Този път става въпрос за 62-годишна жена, която от края на 2006 година досега е получила 48 500 лева под формата на пенсия за инвалидност. Тя е представила пред Националния осигурителен институт фалшиво ТЕЛК решение, предаде КИС 13.

По случая е образувано досъдебно производство в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в Областната дирекция на МВР в Разград.

Това е четвъртият подобен случай в Цар Калоян само от началото на годината.

В края на януари бе хваната 65-годишна жена за същото деяние, а през февруари бяха установени още две жени - на 66 и 68 години. Във всички случаи периодът на получаваната неправомерна пенсия е сходен - от 2006 година до днес. Сумите за периода също са идентични между 48 и 49 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Наистина Цар Калоян ?
    Хванати случайно...Цяла България е пълна с издадени срещу рушвет или по рядко връзки телк решения .И "инвалидите" си живуркат,а тези които наистина имат нужда не успяват да се доберат с години..
  • 9
    3
    до 1
    Не съм сигурен, че става въпрос за същото нещо, пък и от статията не става много ясно. Дали става въпрос за фалшив документ, който реално не е издаден от ТЕЛК (териториална, бла, бла, комисия) или за валиден документ, издаден от ТЕЛК, с невярно съдържание. Защото ако е второто, възниква въпроса, как така това е пореден случай? При предишните случааи не е ли имало последствия за лицето издало такива документи?
  • 13
    2
    Дъ Пъ Съ
    Дъ Пъ Съ е така.Грижат се за раята.
  • 9
    1
    Михаил
    То из Русе колко такива има, дето техните документи са си напълно легално издадени решения, но съдържанието им не отговаря на реалното им здравословно състояние. Вземат си пенсиите, някои + заплати и всичко останало, и си живуркат с една никак не лоша сума всеки месец. А хората които реално имат нужда са принудени да чакат с ГОДИНИ решенията на веждесъщите ТЕЛК и НЕЛК.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари