Цачева: Нескромно смятам, че имам какво да дам

1
Преценила съм, че имам още сили
Преценила съм, че имам още сили

Имаше време за мислене, но приех поста и мисля, че ще се справя“.

Това коментира пред бТВ новият министър на правосъдието Цецка Цачева в първата си медийна изява след парламентарните избори на 26 март. Както е известно, тя не успя да влезе в 44-ото Народно събрание.

След загубата на президентската кампания е нормално човек да си задава въпроса защо и накъде. Преценила съм, че имам още сили, макар и нескромно смятам, че имам какво да дам за държавността. Смятам, че, след като моята професия, моето образование, е юридическо. Като адвокат винаги съм търсила диалога“, коментира още Цецка Цачева.

Тя обеща приемственост в Министерство на правосъдието, но и по отношение на политиката на конфронтация на бившия министър Христо Иванов с Висшия съдебен съвет.

Правомощията единствено на министъра на правосъдието са разписани в Конституцията и те са свързани с връзката със съдебната система, която е независима и самоуправляваща се, както и по отношение на ВСС.

Ще търся продължаване на реформата в съдебната система. Ще има приемственост между кабинетите преди мен. Разговарях и с г-жа Екатерина Захариева и със служебния министър.

Това, което искаме, е на по-бърза скорост да се случват нещата. Работила съм и с г-н Христо Иванов, знаем визиите как да се случват нещата. Може би аз съм повече прагматик. Ако имаш красива идея, тя може да остане само мечта, коментира Цецка Цачева

Носителите на неговите идеи останаха извън парламента, посочи тя.

На въпрос защо тя е министър, а външната министърка Екатерина Захариева е вицепремиер по съдебните въпроси, тя каза: „За мен е добре, че тази реформа се издига на ниво вицепремиер

На въпрос пила ли е кафе с Лозан Панов и Сотир Цацаров, тя отговори, че се е срещнала поотделно с тях в нейния кабинет ден след клетвата на правителството.

Те се отзоваха, имах среща и с тримата, това беше работна неформална среща, но за мен е важно в старта на новото предизвикателство още веднъж да съм наясно с позициите и мненията им“, коментира тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари