Трусът в Турция тази вечер е усетен и в Гърция

0
Земетресението с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер е регистрирано в окръг Чанаккале
Земетресението с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер е регистрирано в окръг Чанаккале

Земетресението с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер е регистрирано в окръг Чанаккале

Стряскащо земетресение с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер беше регистрирано в район Йенидже в окръг Чанаккале, Северозападна Турция.

Земетресението е усетено осезателно в Истанбул и околните провинции Балъкесир, Текирагъ, Одрин, Маниса и дори в Измир.

Има данни, че трусът е почувстван и в Североизточна Гърция, пише Марица.

Според информацията на уебсайта на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД), земетресение е регистрирано в 21.38 часа (20.38 часа българско време).

Трусът е бил на дълбочина от около 10,44 километра под земята.

Турският министър на вътрешните работи Али Йерликая направи изявление за земетресението: „АФАД и всички екипи на нашите съответни институции започнаха теренни проучвания в района на земетресението. Към момента няма информация за жертви, ранени и сериозни материални щети. Ние следим развитието."

В изявление, направено от АФАД, се споменава: „Към момента няма негативна ситуация след земетресението с магнитуд 4,9 по Рихтер. Нашите екипи са нащрек и провеждат огледи на района."

Кметът на Йенидже Вейсел Аджар направи изявление за ТРТ Хабер: „Земетресението продължи много кратко, но го усетихме много силно. Нашите граждани изпаднаха в паника, всички бяха по улиците. Нямаме сериозни поражения в нашите близки села.

Губернаторите на Чанаккале Илхами Акташ и на Балъкесир Исмаил Устаоглу също потвърдиха, че няма негативна ситуация в района на земетресението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    11g24g 9okto
    Daaa🛸🛸🛸👽🛣️✈️🤳👏🛎️🧑‍🍳😄🆗🌷⏪💯◀️🥎🥎😎🚣🧑‍💼🧑‍💼👽✈️✈️🥳🥳😄😀😄😁😄😄😎😎😎😎😎😎💖💖👏👏👏🤳🤳🤳🤳🤳🤳💅🙏💅🙏🤽🚣🏄🪂🚣🏊🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🌿🌿🌷🌷🌷🌷
  • 5
    2
    Де да знам
    То там се подпъхват две огромни плочи. И просто няма как да не се очаква нещо разрушително. Кога обаче няма как да се предвиди.
  • -1
    1
    Балканеца
    Скоро турски учен казваше, че районът е активен и може да се очаква силен трус там. Дано не е познал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари