Трус удари Симитли

2
Земетресението е поредното в период от 10 дни
Земетресението е поредното в период от 10 дни

Земетресението е поредното в период от 10 дни

На 16 декември 2023 г., е регистрирано земетресение с магнитуд М=2.5 в близост до град Симитли, област Благоевград. По данни на Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География - БАН, събитието от 03:51 часа българско време е с епицентър на 90 км от град София.

През последните 10 дни в района са регистрирани около 11 събития с магнитуд над 2.

Земетресението е част от поредицата от сеизмични събития започнала на 04 септември 2023 г., в този район, при която за период по малко от месец бяха регистрирани около 80 събития с магнитуд над 2.

Поредицата, която се наблюдава през последните месеци е в района на сеизмогенна зона Кресна, в която в исторически план на 04.04.1904 г., е регистрирано едно от най-силните земетресения за територията на България с магнитуд по сеизмичен момент MW=7.6, припомниха сеизмолозите от БАН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    11g24g nlo
    Novia sfqt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари