Тротинетките се превърнаха в най-голямата заплаха за пешеходците

2
Всеки втори анкетиран пешеходец (53%) се страхува, че може да бъде ударен от тези двуколесни превозни средства
Всеки втори анкетиран пешеходец (53%) се страхува, че може да бъде ударен от тези двуколесни превозни средства

Всеки втори анкетиран пешеходец (53%) се страхува, че може да бъде ударен от тези двуколесни превозни средства

Пешеходците не смятат автомобилите за най-голямата заплаха за своята безопасност. Най-големи опасения за тях създават електрическите тротинетки, мотопедите и скутерите, показва проучване на германския автомобилен клуб ADAC, информира Труд.

Всеки втори анкетиран пешеходец (53%) се страхува, че може да бъде ударен от тези двуколесни превозни средства.

Заплаха номер две за пешеходците се оказват велосипедистите. 49% от участниците в проучването твърдят, че се страхуват от велосипедистите, когато ходят пеш. Чак на трето място като заплаха пешеходците виждат леките коли, но едва всеки трети се страхува от евентуален инцидент с автомобил. Те признават, че в последните години забелязват очевидно подобрение в поведението на водачите на коли, които са станали по-внимателни, по-толерантни, спират на зебри и зачитат правата на пешеходците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Тротинеткаджия
    Хора, осъзнайте се! Никой не оспорва нуждата от правила и контрол. Сигурно така са стояли нещата в зората на автомобилите. В нашия “прекрасен” град дори и при наличие на забрана за движение на всичко различно от пешеходци по пешеходната зона в центъра постоянно прехвърчат пишлемета с бясна скорост и дебелаците от КОРС се правят на заети…. Шофирам автомобил от 30+ години и се изприщвам когато се наложи да обикалям за паркомясто по центъра ненужно изгаряйки литри гориво. Със въпросната тротинетка ежедневния транспорт ми струва около 5 ст. за ток! И отделям парникови газове само ако съм прекалил с бобените култури. На пешеходна пътека : задължително бутам! Защото и аз съм шофьор и знам какво е когато някой ти изскочи пред бронята. Ще повторя: трябва регулация и контрол върху този вид транспорт. А до тогава: Дами и Господа шофьори, моля следете пътя поне 20 метра пред вашия автомобил. Ако не за тротинетки то поне за нашите баби и дядовци тътрещи крака покрай бордюра в крайна лява лента и пресичащи внезапно на пешеходна пътека щото са казали по БНТ, че там са с абсолютно предимство…
  • 7
    5
    Малко е
    да се заложат правила, защото тротинеткажиите от всички възрасти са пълни нагли кретени. През ум няма да им мине да ги спазват. Колкото на всякакви дъртаци и други умирисани чичаци, които хвърчат през пешеходните зони с велосипеди. В Париж забраниха тротинетките под наем отдавна, сигурно са на път изобщо да ги забранят. Единственият начин да има някакъв ред у нас, като всички знаем колко тъпа е нацията ни, е изобщо да бъдат забранени, а употребата им да се криминализира. Желая радостни дни на ненормалните родители, които са купили тези идиотщини на невръстните си изчадия, "щото детето иска", когато се претрепе следващия път. А на тротинеткаджията от 1- да се размине поне с два счупени крака и гръбнак, а с електрическия боклук - до там, ще си има инвалидна количка. Само това заслужават всички идиоти, които застрашават здравето и живота на пешеходците.
  • 11
    4
    Oх 4
    Закон за тротинетките!!! Ограничение на възрастта, ограничение на скоростта. Не може кьораво и сакото, старо и младо да си движи из целия между колите, а после шофьорите виновни!!! Солени глоби!. Както има Закон за пътищата, така и за тях!!!
  • 7
    3
    Аз
    Тротинеткаджия, ти само умрелите ли броиш?
  • 14
    2
    ...
    Тротинетките са за забрана. Твърде много неграмотни цигани и наркомани се качиха на тях. Контролът е нула на нула. 95% от използващите не знаят нито едно правило в кръстовището ако светофара спре да работи и да подсказва кога да чакаш и кога да тръгваш. Мангали, примати, дрогирани, пияни и много, много деца, че и по две, летят напълно необезпокоявани по улиците. На този безпредел трябва твърдо да се каже СТОП.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари