Тролей ще се превърне в произведение на изкуството за ретро парада на автомобили в Русе

5
Върху него ще рисуват професионални художници, жители и гости на Русе
Върху него ще рисуват професионални художници, жители и гости на Русе

“Общински транспорт” Русе ще вземе участие в Парада на ретро автомобили на 5 юни, събота, в Парка на младежта

 Дружеството предоставя тролей, който ще бъде превърнат в произведение на изкуството. Върху него ще рисуват професионални художници, жители и гости на Русе. В преобразяването му може да се включи всеки желаещ без значение от уменията му по рисуване. След изрисуването тролеят ще продължи да се движи по улиците на града и да превозва пътници в цветната си премяна.

Това е част от съвместния проект на Общински Транспорт Русе и Авто – мото клуб „РусчукЪ“ - „Изкуство на колела“. Идеята е да събуди любопитството на русенци към опазването на културно-историческото наследство, както и да направи по-привлекателна градската среда, приобщавайки алтернативни пространства за култура.

Седмият Парад на ретро автомобили и мотоциклети се организира от Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Община Русе

Към момента са получени над 70 заявки за участие от цялата страна и Румъния. Очакват се атрактивни возила от София, Бургас, Стара Загора, Варна, Хасково, Добрич, Габрово и др. Регистрацията на участници продължава, включително и в деня на събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари