Тризначки, заченати по естествен път се родиха в Пловдив

0
Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си
Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си

Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си

Три момиченца, резултат от спонтанна бременност, проплакаха под покрива на болница "Селена“. Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си, в 10:08 часа първа се появи Стефания с тегло 1770 грама, след това в 10:09 часа най-мъничката Ана с тегло 1590 грама и накрая Мария с тегло 1700 грама.

Тризначките се появиха в екипа на д-р Красимира Чалова, д-р Илия Амалиев, неонатолога д-р Димитър Пепеланов, анестезиолога д-р Дилова и ак. Яворова.

На първия ехографски преглед д-р Чалова установява двуплодна бременност, но само две седмици по-късно родителите били изненадани да чуят, че всъщност бебенцата ще бъдат три. Интересно е, че Ана и Мария са еднояйчни близначки с обща плацента, а Стефания е самостоятелно бебе с отделно сакче. На този етап семейството било запознато с рисковете, които крие такава бременност.

Практиката е да се редуцира броят на бебетата, за да се намали шансът за неблагоприятен изход от бременността. Към днешна дата майката Гина споделя за този момент, че категорично е отказала редукция. "Поех риска и си казах, щом Господ е казал три, значи ще са три.“

До 20-та седмица всичко преминава напълно нормално, но след това се налага да се направи така наречения серклаж, за да бъде задържана бременността. А последните почти четири месеца майката е трябвало да си почива вкъщи, което се оказало голямо предизвикателство за нея.

Тя споделя още, че операцията е била планирана за 25 януари, но започналата родова дейност налага да се направи седмица по-рано в 33 гестационна седмица и 3 дни. И тук отново открива поличба с божественото число 3 и вярва, че нищо не е било случайно и всички трудности и неразположения, през които е преминала са си заслужавали.

Стефания, Мария и Ана ще останат под наблюдение от неонатолозите в интензивния сектор на болница "Селена“, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст и са готови да се приберат у дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари