Трима души загинаха при пожар в къща за гости в Румъния

0
Осем души са били блокирани в огнения капан
Осем души са били блокирани в огнения капан

Осем души са били блокирани в огнения капан

Дете и двама възрастни загинаха, след като пожар избухна тази сутрин в къща за гости в село Тохани в окръг Прахова в Румъния, съобщиха от Департамента за извънредни ситуации, цитиран от БТА. Общо осем души, петима възрастни и три деца, са били блокирани в огнения капан, след като пламъците обхващат цялата сграда.

“В 9:10 часа беше извадена първата жертва на пожара - овъглен непълнолетен. 48-годишна жена и 16-годишен тийнейджър получиха медицинска помощ. Двамата са с изгаряния по лицето и горните крайници, но са в съзнание. Те са транспортирани до спешното отделение на Окръжната болница в Плоещ за допълнителни грижи”, информира Андреа Урсаки от Инспектората за извънредни ситуации в Прахова.

Постройката, където се разиграва трагедията, е от 2013 г. и е била дървена с приземен и горен етаж. Туристическият комплекс не е имал разрешение за противопожарна безопасност, предава Диджи24. В момента на пожара в него са били настанени общо 22 души. 12 са били евакуирани, 6 се издирват. Спасителната акция се затруднява от факта, че пожарът е обхванал голяма част от сграда, като засегнатата площ е повече от 1000 квадратни метра.

Десет противопожарни коли и повече от 60 огнеборци са на място. Мобилизирани са и четири линейки на мобилната спешна служба (СМУРД) и три на Бърза помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари