Трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни

3
За приготвянето на вкусния ястия с кайма е нужна не само добра рецепта, но и щипка магия
За приготвянето на вкусния ястия с кайма е нужна не само добра рецепта, но и щипка магия

За приготвянето на вкусния ястия с кайма е нужна не само добра рецепта, но и щипка магия

Днес ще ви споделим няколко трика, с които ще превърнете обикновената мусака в кулинарен шедьовър. За целта ще ви бъде необходима добре овкусена кайма и малко повече свобода в кухнята.

Вкусни кюфтета

С домашно приготвена кайма стават най-вкусните кюфтета. Тайната е в подправките. Може да използвате сол, черен пипер или магданоз. По желание може да добавите още пресен лук и настърган кашкавал.

Избягвайте готовата кайма

За да сте напълно сигурни, че каймата е качествена - купувайте отделно месо, което да ви го смелят пред вас. Препоръчваме да избягвате големите вериги магазини и да пазарувате от малките месарници, които набират все по-голяма популярност. Така ще може да си я овкусите по собствен вкус, споделя Actualno.

Добави сода

Щипка-две сода към каймата ще придаде бухналост на малките кюфтенца. Добавете содата към вече приготвената кайма и оформете кюфтенцата.

Суха кайма

За да не бъде суха каймата и да не се разпада, е важно да спазвате правилните пропорции. Най-добрата смес е свинско и телешко. В случай, че сте купили готова кайма и ви се струва суха - добавете малко сланина.

Тайната на традиционния български вкус

За да постигнете традиционния български вкус при приготвянето на мусака, пълнени чушки или сарми, е нужно да си поиграете малко с подправките. Добавете малко червен пипер, кимион и чубрица. За по-силен аромат може да добавите и индийско орехче, но внимавайте с него, защото е с много остър мирис.

Подправки за италианска кухня

Ако приготвяте характерни за италианската кухня ястия с кайма, то трябва да се придържате към традиционните за тях подправки - основно риган и босилек. Затова винаги трябва да използвате чиста кайма, която да овкусите сами, за да постигнете желания вкус.

Оставете каймата да престои

За да усетите напълно вкуса от подправките, които сте използвали трябва да оставите каймата да престои поне 30-60 минути.

Канела

Добавянето на канела към каймата ще придаде ориенталски вкус на ястието. Канелата е характерна подправка за турската кухня и често е използвана за овкусяването на каймата при приготвянето на всеизвестните пълнени патладжани. Гърците също използват канела за приготвянето на традиционната си мусака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари