Трифонов изпуснал момента, шоумените не ставали за политици

0
БСП е в най-тежката ситуация, в която се е намирала някога, каза още Христова
БСП е в най-тежката ситуация, в която се е намирала някога, каза още Христова Видео: Bulgaria ON AIR.

Ковид-19 оказа влияние не само на здравната и икономическата система, но и на отношенията в партиите. Ще се пренареди ли политическият пъзел след пандемията?

Политическият психолог проф. Антоанета Христова заяви пред "Денят ON AIR", че моментът не е подходящ за каквито и да е рокади в кабинета, защото правителството е натрупало достатъчно рейтинг след добре управляваната криза по време на коронавируса.

"Правителството и Националният оперативен щаб постигнаха добри резултати, които донесоха рейтинг на министър-председателя Бойко Борисов. В такава ситуация не трябва да се правят промени. Последните няколко дни Борисов каза, че се навлиза в нов етап на подбора на хората, които ще са лицата на ГЕРБ оттук нататък. Това показва, че неговият поглед е насочен към следващите избори през април - май, но в никакъв случай не калкулира тежка промяна", коментира проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

На политическата сцена се появи нов играч - Мая Манолова. Христова посочи, че не е било правилно да бяга от ролята на омбудсман.

"За Мая Манолова имам една голяма въздишка. Когато тя обяви, че се кандидатира за кмет, казах че е много жалко, че напуска ролята на омбудсман. Нищо повече не мога да кажа за нея", коментира тя.

Слави Трифонов също дава сериозна заявка за политическата битка.

"Трифонов изпусна момента. Поне два пъти. Струва ми се, че той ще се подготви за изборите и ще бъде играч, който ще изкара поне 4%. Но шоумените и хората около него не стават за политици", отбеляза проф. Христова.

БСП е в най-тежката ситуация, в която се е намирала някога, каза още Христова.

"БСП никога не е била толкова вътрешно разделена, до степен на агресия. За това изцяло виновен е лидерът на партията, защото той трябва да може да работи да с различни хора за постигането на различни интереси и на партията, и на себе си."

Проф. Антоанета Христова изтъкна, че няма политическа партия, която да е успяла, ако е разделена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари