Три версии за инцидента край Гърмен

1
Огледът на местопроизшествието продължава на дневна светлина
Огледът на местопроизшествието продължава на дневна светлина

Огледът на местопроизшествието продължава на дневна светлина

Три са основните версии за инцидента с хеликоптера, който се разби вчера сутринта край Гърмен, а пилотът загина.

Огледът на местопроизшествието продължава на дневна светлина, тъй като разбилият се хеликоптер беше открит снощи в труднодостъпен горски терен в близост до квартал "Кремиковци“ в Гърмен. Намерено е и тялото на 62-годишния пилот от Пловдив, който е бил сам в машината, предава БНР. Говорителят на окръжната прокуратура в Благоевград Ирина Аспарухова потвърди, че разследването се води от специализираното звено за разследване на авиокатастрофи. Основната версия е лоша метеорологична обстановка - имало е мъгла, а другите две са техническа неизправност на машината и влошено здравословно състояние на пилота.

Направена е и организация по разчистването на района, където е паднал хеликоптера, допълни прокурор Аспарухова.

По договор с Югозападното държавно предприятие малкият хеликоптер е бил нает за извърши пръскане срещу вредители на горските територии в района. На 21 септември работата на екипа е приключила, а вчера сутринта хеликоптерът е излетял към Пловдив. Малко по-късно колегите на пилота са подали сигнал, че нямат връзка с него. В издирването се включиха военни хеликоптери, полицаи, пожарникари, планински спасители и доброволци от Гърмен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари